top of page
  • Foto van schrijverProfitramen.be

Waarom krijg ik condens op de ramen en wat is de oplossing?

Bijgewerkt op: 24 mei 2022

Met modern uitgevoerde ramen en deuren verhelpt u het condensprobleem


Condensvorming door te weinig ventilatie

De vorming van condens op uw ramen is hinderlijk. Wie kent dit probleem niet? Condens belemmert het goede zicht en komt vaak voor als er sprake is van vochtige lucht en een gebrekkige ventilatie. Ook ontstaat condensvorming op ruiten en kozijnen als er een koudebrug ontstaat en vocht uit de lucht op koude oppervlakken neerslaat. Dat is vaak het geval bij de wat oudere aluminium ramen, die minder goed geïsoleerde profielen hebben. Profitramen heeft een uitgebreid gamma ramen en deuren in verschillende materialen, die allemaal voldoen aan de moderne woningeisen. De door ons geleverde en geplaatste ramen zijn goed geïsoleerd en voorzien van optimale ventilatiemogelijkheden.


Ventilatie is een must

Ventilatie vormt een belangrijk onderdeel in het realiseren van een gezond woonklimaat. Met een goede ventilatie wordt het ontstaan van zwarte schimmel tegengegaan, die uw interieur aantast en schadelijk is voor uw gezondheid. We weten allemaal hoe belangrijk het is om de woning goed te luchten, maar het ontbreekt soms aan de mogelijkheden hiervoor. Voor een perfecte ventilatie van uw woning levert Profitramen moderne kiepramen en deurelementen met daarin geïntegreerde ventilatieroosters. Met deze microventilatie kunt u uw woning gemakkelijker ventileren. De raam- en deurelementen kunnen op een volledige kiepstand of op een kierstand worden gezet. Zo is het ook mogelijk uw woonruimtes goed te ventileren met een kleine ventilatieopening.


Goed geïsoleerde ramen en deuren voor comfortabel wonen

Om te voorkomen dat uw ramen en deuren condenseren, is goede isolatie van groot belang. Profitramen levert pvc en aluminium ramen en deuren van de vooraanstaande fabrikant Aluplast uit Duitsland. De raam- en deurprofielen zijn optimaal geïsoleerd om koudebruggen via de beglazing en profielen te verhinderen. De door Profitramen geleverde en geplaatste ramen isoleren gemiddeld 15 tot 20 procent beter dan is vereist met de nieuwbouwnorm en de norm voor BEN-woningen (Bijna Energie Neutrale woningen). De ramen en deuren van het merk Aluplast zijn dan ook van onschatbare waarde, omdat voortaan niet alleen warmteverlies, maar ook condens verleden tijd is.


Maak snel een afspraak met Profitramen en vraag een persoonlijke offerte voor uw project aan.

85 weergaven

댓글


bottom of page