top of page
  • Foto van schrijverProfitramen

Te warm binnen door de zon?
We hoeven het je vast niet meer te vertellen, maar het warme weer in ons land heeft de laatste weken extreme vormen aangenomen en dat lijkt voorlopig nog wel even zo te blijven. In heel veel opzichten is dat natuurlijk heerlijk, zo’n echte zomerse zomer, maar er komen ook wat uitdagingen bij kijken. Een van die uitdagingen is de opwarming van jouw interieur door de zon. Bij Profitramen in Lier helpen we je om opwarming door de zomerzon te beperken.

Hoe beperken wij opwarming door de zon?


Opwarming door de zomerzon beperken kan op verschillende manieren en de optimale oplossing is met name afhankelijk van jouw specifieke situatie. Over het algemeen bestaan er echter twee soorten oplossingen, namelijk het tegenhouden van het zonlicht voordat het tegen de ruit aankomt en het installeren van zonwerend glas. Onze voorkeur gaat altijd uit naar de eerste soort, maar ook voor de tweede soort kan je op ons rekenen. De ramen die wij plaatsen isoleren standaard 10% tot 20% beter dan de geldende nieuwbouwnorm en de BEN-norm (Bijna Energie Neutrale-woningen).


Tegenhouden van de zon


Wat ons betreft, is het tegenhouden van zonlicht altijd de beste manier om de opwarming van je interieur te vermijden. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan bomen, rolluiken of een parasol die de zon blokkeren. Bij Profitramen helpen we je om de optimale oplossing te vinden binnen ons ruim assortiment. Van manuele en elektrische rolluiken tot screens van het gerenommeerde merk Renson; wij zorgen ervoor dat het allemaal perfect wordt geïnstalleerd.


Zonwerend glas installeren


Als het tegenhouden van de zon geen optie is, dan kan je altijd nog zonwerend glas laten installeren. Hoe zonwerender het glas, hoe meer zonlicht wordt tegengehouden, maar het zal nooit zo goed werken als het tegenhouden van de zon. Daar komt nog bij dat het in de winter ook warmte buitenhoudt, wat betekent dat je dus eigenlijk gratis verwarming misloopt wanneer het kouder wordt.


Heeft jouw interieur last van opwarming door de zomerzon? Bel ons vandaag nog om samen de mogelijkheden te bekijken, zodat je zo snel mogelijk kan genieten van een frisser interieur!
92 weergaven

Comments


bottom of page