top of page
  • Foto van schrijverProfitramen.be

Nieuwe ramen of deuren, welk materiaal kies ik best?

Bijgewerkt op: 4 okt. 2023

Welk materiaal voor nieuwe ramen

Ramen en deuren zijn belangrijke onderdelen van uw woning die u niet elk jaar vervangt wanneer u daar zin in hebt. Daarom doet u er goed aan om meteen de juiste keuze te maken bij de selectie van uw buitenschrijnwerk. In deze blog vertellen we u alles over de verschillende materialen die u kunt kiezen voor uw ramen en deuren.Houten ramen en deuren

Wilt u nieuwe ramen en deuren laten plaatsen? Hout is een duurzaam en warm materiaal dat oerdegelijk is en ook vaak kan worden herschilderd in de kleur van uw keuze. Nadeel van dit materiaal is de nood aan regelmatig onderhoud. Wilt u lang genieten van uw houten ramen? Dan bent u verplicht het buitenschrijnwerk frequent te behandelen. Doet u dat niet, dan zal het hout onvermijdelijk beginnen rotten.


Aluminium ramen

Een andere optie voor uw ramen en deuren is aluminium. Aluminium is oersterk, maar heeft als nadeel dat het niet zo'n geweldige isolerende werking bezit. Daarom vormt aluminium niet de beste keuze voor uw woning wanneer u zeker wilt zijn van een zo energiezuinig mogelijke woonst.


Waarom pvc de beste keuze is voor ramen en deuren

Wanneer u kiest voor buitenschrijnwerk in pvc, dan kiest u voor een oersterk materiaal dat niet stuk te krijgen is en bovendien verkrijgbaar is in een bijzonder groot gamma aan kleuren. Daarnaast is pvc ook zeer onderhoudsvriendelijk aangezien het geen verdere behandeling vereist zoals dat bijvoorbeeld bij hout wel het geval is. Het is dan ook geen toeval dat de overgrote meerderheid van de kopers tegenwoordig voor pvc kiest.


Bij Profitramen zijn we ervan overtuigd dat pvc de beste keuze is voor uw ramen en deuren. Wilt u gaan voor een budgetvriendelijke, oersterke en onderhoudsarme keuze voor uw buitenschrijnwerk die bovendien de tand des tijds prima doorstaat? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie.

87 weergaven

Comments


bottom of page