top of page
  • Foto van schrijverProfitramen.be

Hoe verbouw ik energiezuinig?

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021

Energiebesparende renovaties voor energiezuinig wonen

Oude woningen moeten stelselmatig worden aangepast aan de nieuwe energienormen. Dat heeft de overheid besloten met het oog op het verminderen van de uitstoot die gepaard gaat met het verwarmen van een woning. Maar naast een ecologische drijfveer zorgen die energiebesparende renovaties ook voor een duidelijke verlaging van uw energiefactuur. Een paar structurele renovaties kunnen op jaarbasis al snel honderden euro's aan elektriciteit, gas en stookolie besparen. Een aantal belangrijke energiebesparende renovaties waarin Profitramen u kan bijstaan:

  • Isolerende en energiezuinige ramen

  • Isolerende deuren

  • Vervangen van oude ramen

Mogelijke premies en subsidies voor nieuwe ramen

Vanuit de Vlaamse overheid worden energiebesparende renovaties aangemoedigd. Voor oude woningen kunt u zelfs een beroep doen op renovatiepremies die afhankelijk van de uitgevoerde werken en uw gemiddeld jaarinkomen worden berekend. Een paar belangrijke voorwaarden om van deze renovatiepremie te kunnen genieten:

  • U moet eigenaar zijn van de woning en deze ook zelf bewonen

  • De woning moet ouder zijn dan 30 jaar

  • De woning moet in het Vlaams Gewest liggen

Naast de Vlaamse premies kunt u eventueel ook genieten van een premie voor nieuwe beglazing van Fluvius. Deze wordt berekend aan de hand van het aantal vierkante meter ramen en deuren dat u vervangt door hoogrendementsglas.

Wilt u graag energiezuinig woning en energiebesparend renoveren, maar hebt u niet meteen spaargeld om daarin te investeren? U kunt beroep doen op een renteloze lening van de overheid om deze renovaties te bekostigen. U kunt tot 60.000 euro lenen zonder interest, maar de renovatiewerken moeten dan wel binnen de 5 jaar worden doorgevoerd.

Voor sterk verouderde woningen met een laag EPC (Niveau D, E of F) kan u ook beroep doen op een EPC-labelpremie die tot 5.000 euro kan oplopen.


Profitramen adviseert en plaatst

Indien alle mogelijke premies en steunmaatregelen nog niet voldoende zijn om u te overtuigen: dankzij een energiezuinige woning bespaart u op lange termijn tientallen tot honderden euro's op uw energiefactuur. Daarnaast zijn energiezuinige woningen makkelijker te verkopen op de vastgoedmarkt.


Wenst u graag de mogelijkheden voor uw woning te ontdekken, neem dan contact op met Profitramen uit Lier-Antwerpen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies inzake nieuwe ramen met thermische isolatie en deuren, en bieden u een gratis offerte aan. Zo geniet u binnenkort van energiezuinig wonen. Nuttige links: www.isolatie-info.be/isolatienorm

glaspremie (wordt het vaakst aangevraagd): www.premiezoeker.be/premie/Fluvius/Premie-voor-nieuwe-beglazing


110 weergaven

Kommentare


bottom of page