top of page
  • Foto van schrijverProfitramen

Geluidsoverlast? Zo pak je dat aan.

Bijgewerkt op: 25 mei 2022


Heb jij last van het lawaai van je buren of van het verkeer? Er is niets zo vervelend als geluidsoverlast in je woning. Gelukkig kent Profitramen met hun jarenlange ervaring enkele effectieve manieren om geluidsoverlast te verminderen. Denk hierbij maar aan geluidswerende ramen of het vervangen van jouw rolluiken.Geluidswerende ramen voor minder geluidsoverlast


Geluid verspreidt zich op basis van geluidsgolven. Om een betere geluidsweerstand te bekomen, laat je het geluid best door zoveel mogelijk materiaallagen en diktes gaan. Bij Profitramen in Lier gebruiken ze daarom geluidsdichte ramen, zodat jij in alle rust kan genieten in je woning. Geluidsdichte ramen zijn gemaakt van geluidswerend glas dat bestaat uit een gelaagde beglazing.


Meestal maakt men gebruik van 4/16/4 glas, dat bestaat uit 2 glasplaten van 4 mm en een spouw van 16 mm. Doordat Profitramen veel belang aan optimale rust in je woning hecht, maken ze gebruik van 33.1/16/4 glas. Dit soort glas bestaat uit 2 glasplaten met geluidswerende folie aan de buitenkant, een spouw van 16 mm en een glasplaat binnen 4 mm. Op die manier gaat het geluid door 4 lagen en door 3 verschillende materialen of diktes. Het geluid wordt dus maximaal buitengehouden.


PVC-materiaal voor een hogere geluidsdichtheid


Naast geluidswerende ramen, zorgen ook ramen gemaakt van PVC-materiaal ervoor dat er minder geluid binnenkomt. Om een hogere geluidsdichtheid te bekomen, zijn ramen en deuren in PVC de beste keuze. Het zorgt niet alleen voor minder lawaai van buitenaf, maar het is ook nog eens een budgetvriendelijke oplossing.


Verwijder je rolluiken voor minder geluidsoverlast


Doordat geluidsgolven terugkaatsen via bijvoorbeeld een muur, is het een goed idee om je rolluiken binnen weg te halen. Heb je heel graag rolluiken in je huis, maar wil je van geluidsoverlast verlost worden? Dan kan je kiezen voor voorzetrolluiken of screens. Om geen storend lawaai van buitenaf binnen te ervaren, vermijd je best ook ventilatieroosters aan de kant van waar het geluid komt.


Droom jij van minder geluidsoverlast in je woning? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Profitramen voor een persoonlijke evaluatie van jouw ramen!
74 weergaven

Comments


bottom of page