top of page
  • Foto van schrijverProfitramen.be

Aluplast Ideal 4000 of Aluplast Ideal 8000: Kunststof als materiaal voor uw ramen

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021

Aluplast Ideal 4000 of Aluplast Ideal 8000 plaatsen

Kunststof wordt steeds vaker gekozen als materiaal voor ramen. De voordelen zijn dan ook niet te missen, waardoor bedrijven als Aluplast zijn gaan inspelen op deze markt. Niet zonder succes. Wanneer u een keuze moet maken welke kunststof ramen u precies wilt voor uw woning, dan kan het moeilijk zijn om door het bos de bomen nog te zien. Net daarom zetten we de voordelen van ieder type graag eens op een rijtje.

De voordelen van Aluplast Ideal 4000

Aluplast Ideal 4000 is een raamtype uit kunststof dat een bouwdiepte heeft van 70 mm. Het gaat om een 5-kamersysteem dat verschillende profielcontouren heeft voor ieder individueel design. In combinatie met het aanslagdichtingssysteem, dat in verschillende kleurfolies beschikbaar is, zorgt dit ervoor dat het vaak gebruikt wordt voor binnenruimtes. Ook qua isolerend effect scoort de Aluplast Ideal 4000 goed en is het product bovendien geluidsdicht tot een hoogte van 45 dB. Tevens is er een verborgen afwatering mogelijk en is het product uitstekend bestand tegen inbraak.


De voordelen van Aluplast Ideal 8000

Het profielsysteem Aluplast Ideal 8000 heeft een bouwdiepte van 85 mm en beschikt over een 6-kamersysteem, waarin het verschilt van het model Aluplast Ideal 4000. Deze techniek van 6 kamers zorgt ervoor dat uw woning optimaal beschermd is tegen geluid en warmteverlies. Tegelijk biedt de bouwdiepte in combinatie met het design meer mogelijkheden qua optisch opzicht. Afhankelijk van de variant is er een glasopname mogelijk van 51 of 59 mm. Daarnaast is dit model beschikbaar in veertig kleuren.


Aluplast Ideal 4000 of Aluplast Ideal 8000 kopen?

Welke van beide raamprofielen scoort nu het best? Een vraag waar geen eenvoudig antwoord op bestaat. De Aluplast Ideal 4000 is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar de beste prijs-kwaliteitverhouding en houdt van een eenvoudig, strak design. Uiteraard zijn er beperkingen waarmee u rekening moet houden, zoals de glasdikte van maximaal 41 mm en de bouwdiepte. Aluplast Ideal 8000 daarentegen kan beschouwd worden als een upgrade door zijn grotere bouwdiepte en filigraan design. Tevens zorgt de 6-kamertechniek voor een optimale geluid- en warmte-isolatie. Hierdoor scoort de Aluplast Ideal 8000 zowel energetisch als optisch op het allerhoogste niveau.

676 weergaven

Opmerkingen


bottom of page