top of page
  • Foto van schrijverProfitramen.be

Aanzienlijke stijging van de premie voor hoogrendementsglas!

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021

Waarom het verstandig is om dubbelglas te plaatsen

Wist u dat de overheid geregeld projecten tot woningverbetering subsidieert? U kunt momenteel een subsidie voor hoogrendementsglas aanvragen. Zo vervangt u voordelig uw oude ruiten door hoogrendementsglas. Binnenkort wordt er zelfs een nog hogere premie toegekend. Nu is dan ook het juiste moment om daarop te anticiperen en uw kozijnen en buitendeuren te vervangen. Zo verhoogt u meteen uw woongenot.


Voordelen van hoogrendementsglas

De overgang van enkel glas naar dubbel glas gaat u veel voordeel opleveren. Zeker het kwalitatieve hoogrendementsglas met zijn sterk isolerende werking. Het warmteverlies via de ramen wordt fors teruggebracht indien u in uw woning beschikt over hoogrendementsglas. De binnentemperatuur is niet langer aan grotere schommelingen onderhevig en de cv hoeft minder vaak aan te slaan. Op deze manier kunt u flink op de energiekosten besparen. U heeft daarnaast ook minder last van koudestromen die de ramen passeren. In huis blijft het voortaan ook in de buurt van de ramen aangenaam vertoeven en comfortabel warm. Bovendien wordt in de zomer de hitte beter buiten de deur gehouden door de hoge isolatiewaarde van hoogrendementsglas.


Wat zijn de subsidievoorwaarden?

Er ligt op dit moment een subsidieregeling op tafel die principieel door de regering is goedgekeurd. De definitieve goedkeuring wordt medio december 2020 verwacht. In 2021 zal dan een hogere subsidie worden toegekend bij het vervangen van uw oude ramen van enkel glas door hoogrendementsglas. U ontvangt dan een aanzienlijke premie, die kan oplopen tot een maximum van 40% van het totale bedrag. De factuur moet in 2021 zijn afgegeven door uw leverancier. In vergelijking met de bestaande premies voor hoogrendementsglas is er sprake van een verdubbeling. Klanten met uitsluitend nachttarief ontvangen 3 keer zoveel premie en beschermde afnemers krijgen 7 keer zoveel premie dan nu het geval is. Beslist de moeite waard dus!


Kijk snel op de site van Profitramen uit Lier voor het uitgebreide aanbod kozijnen en deuren van pvc, hout of aluminium.

57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page