• Profitramen.be

Met modern uitgevoerde ramen en deuren verhelpt u het condensprobleem


Condensvorming door te weinig ventilatie

De vorming van condens op uw ramen is hinderlijk. Wie kent dit probleem niet? Condens belemmert het goede zicht en komt vaak voor als er sprake is van vochtige lucht en een gebrekkige ventilatie. Ook ontstaat condensvorming op ruiten en kozijnen als er een koudebrug ontstaat en vocht uit de lucht op koude oppervlakken neerslaat. Dat is vaak het geval bij de wat oudere aluminium ramen, die minder goed geïsoleerde profielen hebben. Profitramen heeft een uitgebreid gamma ramen en deuren in verschillende materialen, die allemaal voldoen aan de moderne woningeisen. De door ons geleverde en geplaatste ramen zijn goed geïsoleerd en voorzien van optimale ventilatiemogelijkheden.


Ventilatie is een must

Ventilatie vormt een belangrijk onderdeel in het realiseren van een gezond woonklimaat. Met een goede ventilatie wordt het ontstaan van zwarte schimmel tegengegaan, die uw interieur aantast en schadelijk is voor uw gezondheid. We weten allemaal hoe belangrijk het is om de woning goed te luchten, maar het ontbreekt soms aan de mogelijkheden hiervoor. Voor een perfecte ventilatie van uw woning levert Profitramen moderne kiepramen en deurelementen met daarin geïntegreerde ventilatieroosters. Met deze microventilatie kunt u uw woning gemakkelijker ventileren. De raam- en deurelementen kunnen op een volledige kiepstand of op een kierstand worden gezet. Zo is het ook mogelijk uw woonruimtes goed te ventileren met een kleine ventilatieopening.


Goed geïsoleerde ramen en deuren voor comfortabel wonen

Om te voorkomen dat uw ramen en deuren condenseren, is goede isolatie van groot belang. Profitramen levert pvc en aluminium ramen en deuren van de vooraanstaande fabrikant Aluplast uit Duitsland. De raam- en deurprofielen zijn optimaal geïsoleerd om koudebruggen via de beglazing en profielen te verhinderen. De door Profitramen geleverde en geplaatste ramen isoleren gemiddeld 15 tot 20 procent beter dan is vereist met de nieuwbouwnorm en de norm voor BEN-woningen (Bijna Energie Neutrale woningen). De ramen en deuren van het merk Aluplast zijn dan ook van onschatbare waarde, omdat voortaan niet alleen warmteverlies, maar ook condens verleden tijd is.


Maak snel een afspraak met Profitramen en vraag een persoonlijke offerte voor uw project aan.

10 weergaven

Bijgewerkt op: 4 apr.

Vernieuwen van ramen, met of zonder ventilatieroosters…

Bij gewone renovaties ben je niet verplicht om ventilatieroosters te plaatsen. Bij grondige renovaties (en nieuwbouwprojecten) is de wetgeving rond ventilatie anders. Dan verplicht de EPB-regelgeving je wel om een volledig ventilatiesysteem te voorzien. Dat kan je oplossen met ventilatieroosters in je nieuwe ramen.

Hoe ventileren?

Bij renovaties moet een minimum aan ventilatievoorzieningen de lucht in huis verversen. Hoe je precies moet ventileren hangt af van het soort renovatie en het type ruimte. Ventilatieroosters moeten geplaatst worden in alle droge ruimtes, zoals in slaapkamers of in de leefruimte. Overal, behalve in de keuken en de badkamer, de zogeheten natte ruimtes. Als er immers lucht uit de woning wordt weggezogen in de natte ruimtes, ontstaat onderdruk in de woning. Via de verluchtingsroosters in de andere ruimtes komt er dan weer verse lucht binnen.


Hoeveel ventilatieroosters heb ik nodig?

Het minimaal geëist ontwerpdebiet is afhankelijk van het type ruimte en de vloeroppervlakte. Bij een ingrijpend renovatieproject wordt standaard een EPB-verslaggever aangesteld die het eisenpakket samenstelt. Het aantal verluchtingsroosters voor woningen hangt af van de grootte van de ruimte en het debiet van de roosters. De eisentabellen per aanvraagjaar tonen de minimale ventilatievoorzieningen.


Zijn er dan geen enkele nadelen aan ventilatieroosters verbonden?

Toch wel, ventilatieroosters vergen een investering. Al vallen andere ventilatieoplossingen vaak veel duurder uit. Bovendien vindt niet iedereen raamroosters even mooi, ook al zijn ze niet heel opvallend. Ventilatieroosters zijn ook op vlak van geluid en tocht geen sluitende oplossing, ze zorgen voor een isolatielek in het raam. Maar dat weegt niet op tegen het goede leefklimaat die ze in huis brengen.


Ventilatieroosters plaatsen, niet alleen omdat het verplicht is

Vaak kiezen mensen ook gewoon echt bewust voor ventilatievoorziening met ventilatieroosters: omdat ze extra willen ventileren en/of omdat ze de Vlaamse renovatiepremie willen aanvragen. Die eist immers dat er roosters voorzien worden. Kom jij in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie?


Denk je eraan je ramen te vernieuwen, wil je meer weten over ventileren in je persoonlijke renovatieproject? Neem contact op met Profitramen voor een afspraak en offerte op maat! Voor elk raam hebben wij een passende oplossing.

53 weergaven
  • Profitramen.be

Bijgewerkt op: 8 dec. 2021

Energiebesparende renovaties voor energiezuinig wonen

Oude woningen moeten stelselmatig worden aangepast aan de nieuwe energienormen. Dat heeft de overheid besloten met het oog op het verminderen van de uitstoot die gepaard gaat met het verwarmen van een woning. Maar naast een ecologische drijfveer zorgen die energiebesparende renovaties ook voor een duidelijke verlaging van uw energiefactuur. Een paar structurele renovaties kunnen op jaarbasis al snel honderden euro's aan elektriciteit, gas en stookolie besparen. Een aantal belangrijke energiebesparende renovaties waarin Profitramen u kan bijstaan:

  • Isolerende en energiezuinige ramen

  • Isolerende deuren

  • Vervangen van oude ramen

Mogelijke premies en subsidies voor nieuwe ramen

Vanuit de Vlaamse overheid worden energiebesparende renovaties aangemoedigd. Voor oude woningen kunt u zelfs een beroep doen op renovatiepremies die afhankelijk van de uitgevoerde werken en uw gemiddeld jaarinkomen worden berekend. Een paar belangrijke voorwaarden om van deze renovatiepremie te kunnen genieten:

  • U moet eigenaar zijn van de woning en deze ook zelf bewonen

  • De woning moet ouder zijn dan 30 jaar

  • De woning moet in het Vlaams Gewest liggen

Naast de Vlaamse premies kunt u eventueel ook genieten van een premie voor nieuwe beglazing van Fluvius. Deze wordt berekend aan de hand van het aantal vierkante meter ramen en deuren dat u vervangt door hoogrendementsglas.

Wilt u graag energiezuinig woning en energiebesparend renoveren, maar hebt u niet meteen spaargeld om daarin te investeren? U kunt beroep doen op een renteloze lening van de overheid om deze renovaties te bekostigen. U kunt tot 60.000 euro lenen zonder interest, maar de renovatiewerken moeten dan wel binnen de 5 jaar worden doorgevoerd.

Voor sterk verouderde woningen met een laag EPC (Niveau D, E of F) kan u ook beroep doen op een EPC-labelpremie die tot 5.000 euro kan oplopen.


Profitramen adviseert en plaatst

Indien alle mogelijke premies en steunmaatregelen nog niet voldoende zijn om u te overtuigen: dankzij een energiezuinige woning bespaart u op lange termijn tientallen tot honderden euro's op uw energiefactuur. Daarnaast zijn energiezuinige woningen makkelijker te verkopen op de vastgoedmarkt.


Wenst u graag de mogelijkheden voor uw woning te ontdekken, neem dan contact op met Profitramen uit Lier-Antwerpen. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies inzake nieuwe ramen met thermische isolatie en deuren, en bieden u een gratis offerte aan. Zo geniet u binnenkort van energiezuinig wonen. Nuttige links: www.isolatie-info.be/isolatienorm

www.energiesparen.be/renuveer

www.vlaanderen.be/premies-voor-ramen-glas-en-schrijnwerk

Vlaamse renovatiepremie: www.premiezoeker.be/premie/Vlaanderen/renovatiepremie

glaspremie (wordt het vaakst aangevraagd): www.premiezoeker.be/premie/Fluvius/Premie-voor-nieuwe-beglazing


59 weergaven